Pagina's

zondag 2 oktober 2011

Ervaring - Weekendje weg met de Zusjes Mol



Dit jaar vierden wij ons Lustrum qua weekendjes weg!
Eens in het jaar gaan de "Zusjes Mol" erop uit, samen een weekendje weg. Zonder man en kids, met elkaar, een tasje met kleding en tassen vol spullen.
We nemen ongeveer een groot deel van onze boekenkast mee (meestal allebei wel een zelfde boek, toeval bestaat niet bij ons), inzichtkaartjes, knutselmateriaal, veel schrijfmateriaal, tijdschriften (niet om te lezen maar te knippen, te plakken en te scheuren!), nieuwe aanwinsten, wandelschoenen en nog veel meer.
Een heel weekend met zijn tweeën in een huisje in de natuur.

We hebben bijna alle seizoenen al een keer aangedaan. Alleen de winter ontbreekt nog, we hebben besloten dit zo te laten. Elk weekendje weg heeft wel een bepaald thema gehad. Zo hadden we een weekend van ' Oom Rik op zijn skateboard' en dit jaar was het weekend van 'de vallende eikeltjes'.
Vorig jaar vierden wij het jaarfeest Midzomer; we stonden om 4 uur op en beleefden de zonsopgang buiten in 'onze tuin'. Wat is er een kakofonie van vogelgeluiden vlak voor de zon opkomt! Een prachtige ervaring!

Bijzondere boeken hebben ook een plekje in onze weekenden weg:
De alchemist
Zo hebben we een jaar De Alchemist uitgewerkt.
De ontembare vrouw als archetype in mythen en verhalen
En zijn we nu al een aantal jaren (vanaf 2008) bezig met de hoofdstukken van De Ontembare Vrouw
Of te wel onze weekendjes weg zijn een cadeautje, waar we elke keer naar uitkijken en ons telkens voornemen om de rust die we daar ervaren thuis voort te zetten....

Helaas begint 'thuis' weer meestal direct de hectiek van alle dag en daarom kijk ik nu al weer uit naar het weekendje van volgend jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten