Pagina's

zaterdag 21 januari 2012

Adopteer een pup

Wat is ze mooi... en wat zijn wij trots!
Malu, onze apotiepup van de KNGF is afgestudeerd!

maluintuigafgestudeerd.jpg


Al een aantal jaren zijn wij adoptieouders van de KNGF Geleidehonden.
Zodra de pups oud genoeg zijn, starten ze hun opleiding bij KNGF Geleidehonden. Maar studeren kost geld, daarom storten wij maandelijks een klein bedrag. Hiermee zijn wij direct adoptieouders van een geleidehond, waardoor "onze" pup een studiebeurs krijgt en zijn/haar toekomstige baas een geleidehond.
Elke maand worden wij op de hoogte gehouden over de voortgang van "onze" pup door een nieuwsbrief via de mail, zo blijven wij betrokken.

Als de pup ongeveer zeven weken oud is, gaat hij naar een puppypleeggezin. Als hij/zij ruim een jaar is gaat hij/zij naar school. De hele opleiding van pup tot geleidehond duurt gemiddeld twee jaar.
In de afgelopen jaren zijn wij al adoptie ouders geweest van een aantal pups.

  
Dit is First.
Hij was onze eerste adoptiepup, december 2005. 
Zijn moeder heette Angel en daarom hebben wij hem uitgekozen.
Na de twee jarige opleiding is hij afgestudeerd en voelde zich direct thuis bij zijn nieuwe baas.


 In juni 2007 kregen wij Griffin, een pientere labrador golden retriever.
Maar eenmaal in de echte opleiding (het laatste stukje) leek het wel of Griffin expres dwars gaat liggen. Griffin was een schat, maar wel een met een ijzeren wil. Zolang het allemaal niet al te serieus was, luisterde hij goed, maar voor het echte geleidewerk had hij simpelweg te weinig werklust.
Natuurlijk is het jammer, maar Griffin heeft een plek bij een gewoon gezin gekregen en heeft het idee dat hij nu voor altijd vakantie heeft!



Januari 2009
Een nieuwe adoptiepup: Nevil. Nevil groeide uit tot een gezonde geleidehond met een uitmuntend karakter. Nevil werd daarom zelf geen geleidehond, maar hij werd goedgekeurd voor een carriére  als dekreu. Hij werd bij KNGF Geleidehonden gereserveerd voor de fok, zodat Nevil in de toekomst al zijn goede eigenschappen zou kunnen doorgeven aan KGGF-puppy's en... hij mocht bij zijn eigen pleeggezin (waar de honden het eerste jaar van hun opleiding doorbrengen) blijven wonen!


April 2010
Ach... wat was ze nog klein! Dit was onze eerste foto die we kregen van Malu!

En nu... nu gaan we een nieuwe adoptie-pup uitzoeken!
Interesse hoe het in de opleiding gaat klik eens hier


2 opmerkingen: